top of page

De Twee Leeuwen

Waar Evert-Jan zijn horeca-ervaring opdeed op de Hotelschool, brouwt Nico al bier sinds zijn 17e, waarmee hij verschillende prijzen in de wacht sleepte. Vanuit een passie om recepten te ontwikkelen, te experimenteren met Belgische bieren en bieren naar eigen smaak te brouwen, ontstond onze vriendschap en het concept voor De Twee Leeuwen. Met de Belgische klassieke basis van Nico en de Hollandse roots van Evert-Jan, brouwen we traditionele bieren met een modern sausje. Zo kwam ook ons logo tot stand: een combinatie van de leeuw op de Nederlandse en op de Vlaamse vlag.  
 
De Brouwerij Het bierbrouwen deden wij altijd als gastbrouwers bij andere brouwerijen, maar onze werkzaamheden verschoven steeds meer naar de verkoop van ons bier. We willen weer terug naar de basis: het brouwproces.  En dat is gelukt! In 2018 hebben wij, met dank aan onze crowdfunders, onze eigen brouwerij met proeflokaal gecreëerd in Raamsdonksveer. 

Hier brouwen wij klassieke en eigentijdse bieren op onze 6,2hl installatie. De bieren worden zowel voor de vrije verkoop als in opdracht van derden gebrouwen.
 
Het Proeflokaal is in hetzelfde pand gevestigd als de brouwerij. Nog sterker; je geniet van de bieren in dezelfde ruimte als wij onze bieren brouwen. Het is een plek waar iedereen uit de buurt samenkomt. Als kleine lokale onderneming werken wij zoveel mogelijk samen met ondernemers uit de buurt, bijvoorbeeld voor borrelhappen en gegrild vlees van een big green egg op vrijdag. Ook is al het meubilair lokaal gemaakt. We willen er voor zorgen dat onze brouwerij een aanvulling voor onze gemeente is waar iedereen trots op kan zijn. Bij ons zit je niet individueel aan kleine tafels, maar schuif je bij elkaar aan aan onze lange tafels voor een goed gesprek. Zo wordt deze plek niet alleen van ons, maar van iedereen. 


Oude fabriek De locatie voor de brouwerij en het proeflokaal is een oude bakkerij (1900) en later snackfabriek in Raamsdonksveer. De industriële look van de oude fabriek hebben we behouden, bijvoorbeeld door de oude ketels deels te hergebruiken en het oude metselwerk weer zichtbaar te maken. Het interieur is modern en robuust, met lange houten tafels en vintage meubilair. Zo willen we van De Brouwfabriek een sfeervolle en gezellige plek maken waar iedereen in de omgeving op vrijdagmiddag naartoe trekt, om een bijzonder biertje te proeven met vrienden. In het proeflokaal, tussen de brouwketels of op het terras met loungeruimte in de zon.  
 
Doordeweeks wordt er in de brouwerij bier gebrouwen en is deze geopend voor events en rondleidingen. Op de zaterdag gaan we met groepen hun eigen bier brouwen en geven we workshops en proeverijen. Maar in het weekend is het pas écht feest: dan opent het proeflokaal voor publiek, waar we 12 eigen en lokale bieren op tap hebben.

 

We heten je graag welkom! 

bottom of page